Shopping..

Japps shopping känns de som är de enda jag gör på min fritid just nu och det jobbiga är att jag har bara fritid. Vågar kanppt kolla på kontot. Ska ju leva ett tag nu utan lön så jag tror om ja känner mig själv att det kommer bli lite kärft i slutet. Som sagt jag var inte i Norge för att spara pengar :P Haha Och all tid bara försvinner. JOhanna och Linn ni får uppdatera lite mer blogg så ja vet att ni lever. Tack för samtalet Johanna även fast jag var i en helt annan värld så blev jag jätte glad att höra din röst igen.

 Som sagt mycket händer och många minuter finns inte över till sånt som detta. Dagarna bara rusar fram och snart är det nytt år. Nyårsafton börjar sakt men säkert styra upp sig. Men otippat blir oftast bäst. Känns å andra sidan jävligt skönt att fira in de nya året i Kumla =)

Imorron tänkte ja styra upp mitt flytt rum som ja lever i lite sen ta mig en solning. Jag vågar inte ens nämna att ja tänkte på att kanske simma för känner jag mig själv så kommer inte de bli av. En promenad till solariumet kanske jag kommer sträcka mig till.

Kisses

Jul i Svergie

hej hej i galoschen!
Nu är ja hemma i Svergie och njuter =) Det har varit nått varje timme sen jag kom hem. Körde 10 mil på 40 minuter och en halv timme till örebro och sen Kumla. Gasen i botten blev det. Gjorde mig färdig för maskerad började gråta och grejer. (Här kommer alla känslorna på en och samma gång) =) Maskeraden var toppen! Sen handla ja lite med mamma sov hos sandra sen blev det julhandel och klappinslagning sen julmys med alla tjejer och sen och sen och sen. Ja jag kan babbal på ganska länge om ovesäntliga saker.

IDAG: är det julafton som började kanon. Alltså redan igår efter 12 =) Sandra och jag åt på pitchers tog och några kalla och fick blickar från bartendern =) Haha flickorna på bord 22 de var vi. Träffade sandras nya vän och åkte hem coh sov gott med varandra i bädd soffan. Gick upp kl 8 och duschade och grejade. Åkte och drack kaffe hos pappa :P sen hem till familjen Salomonsson med en ganska i mitt tycke fin julkorg självgjord =) Jag fick också julklapp. Salomonsson familjen gillar jag! =) Nu har jag varit hemma och fixat det sista. Jag tror att årets bästa julklapp blir min hemgjorda DVD.. Väntar på att Kalle och min släkt ska komma.

Jul är härligt i Svergie..
God Jul

...

ja nu känns det konstigt! Har precis gjort mig klar för sista jobbdagen. Johanna packar det sista. Vi har ingen mat och inga grejor kvar i lägenheten. Mitt hår är fett (inte riktigt vad jag tänkt mig sista jobbdagen) och om 23 timmar går elins och min båt mot Svergie... Johanna och Linn åker halv 5 båten idag. ja nu känns det konstigt...
Kram Kram

Two days left...

och det känns verkligen... Linn och jag har varit duktiga och tagit tag i toan så nu är den färdig och allt annat är kvar, Hehe. Ne då de mesta av packandet är klart men det är saker högt och lågt så man vet inte riktigt vad man ska göra och inte göra? Och nu har vi spisen i vardagsrummet också.
Efter att Linn och jag tagit tag i skiten så ville vi belöna oss med varsinn ägg macka. De ja glömde då jag satte på spisen var att man kan ju inte tvätta samtidigt som du använder spisen för då går ju proppen. Propp skåpet finns hos våra kära grannar över oss och dom var inte mot förmodan hemma så nu har vi vår bärbara spis i vardagsrummet brevid soffan och det är bäck svart i badrummet och köket. Till råga på allt så har alla lampor i våra sovrum gått och lagt sig så nu kan man säga att det är svart.
Men vi är ju i Norge, fast bara två dagar till :D Kylen la av också men de får man väll räkna med.

Vad har hänt sen sist då? Grötfesten och filmvisningen för jobbet gjorde succé. Och efter den trevliga kvällen så visade sig vara bransch kväll på kokeriet så vi körde hårt in på små timmarna. Otippat och väldigt kul.
Sen sa vi hej då till dråpen igår, slank ner några öl, och de blev en väldigt trevlig kväll...
På fredag säger vi hej då till castberg och hej då till Sandefjord :D Jag är glad!
Visst man kommer ju sakna alla man lärt känna här och dom man bott med men nu saknar jag allt som har med hemma och Kumla att göra så jag är bara glad.

Inga namn nämnda och inga namn glömda, Kumla vi ses om två dagar =)
Kram Kram

Det sista...

Hallå i lingonskogen!
Söndag här i norge och inte vilken söndag som helst utan den sista som jag kommer spendera i Norge på ett bra tag nu =) Helt sjukt alltså nu har man varit här ett halvår och det har gått fort om man tänker efter men det har också kännts som en evighet. Denna söndag bjuder också på lite tokigheter. Ska snart iväg till Lars-Martin där det är öl och gröt fest i kvällens ära plus att jag ska visa min omtalade film för jobbet. Alltså det här med filmen har ju gått lite överstyr. Jag har pratat så mycket om den att jag tror folk förväntar sig en oscarsfilm. Haha men lite rolig är den haha..

Igår var det även sista lördagen och den firades som den skulle. Slutade vid 6 och åkte hem för att göra mig klar inför kvällen. Några öl slank ner och Johanna kom hem och stressade sig fin med vin :P Haha sen blev de premier för familjen och dom gillade den. =) Åkte sen ner till smak där vi i smyg hade beställt meny av tapas som vi skulle bjuda linn på. Hon fyllde nämligen 19 år för 7 dagar sen. God mat och två flaskor vin, kan de bli mycket bättre? Japps sen kom desserten men ljus och hela kittet, hela kocklandslaget kom utbärande med den. En vacker syn.. Linn blev rörd men ingen tår inte, inte när de gäller Linn haha. Sen blev de krogrunda. Upp på förfest och allt avslutades på, hör och häpna, Play. Haha jag blev nog lite för full tror jag. Åkte hem och deckade på soffan. Haha Men en lyckad kväll i mina ögon i alla fall.

Får väll uppdatera imorron med lite bilder och så. Nu är det 4 arbetsdagar och 5 dagar kvar tills jag anländer svensk mark =)

Snakkes, Hade

Planen ?

Hej hopp!
Idag är de fredag här i Norge och snart är de dags att hoppa in i bilen oh bege sig till jobbet. Idag så tror jag de kan bli lite ståhej på worket, ni vet jul snart och många börjar mys redan nu genom att gå ut och äta osv... Men de klarar jag vett ni, blir en lågn dag och många kaffe koppar. Men fredag är dagen innan lördag och imorron så står det mycket på schemat. =) Imorgon är dagen då det händer!

Planen idag var att gå upp kl 9 men efter att kollat på klockan halv 3 inatt så visste jag redan då att så skulle de inte bli. Planen var att göra mig klar och åka ner till byn innan jag började jobba för att shoppa lite tills imorgon. Klänning trumpabyxor och kanske lite skumpa för att riktigt få allt i stämmning. Men nu sitter jag i den sköna soffan, kollar på Oprah som handlar om kvinnor som har varit i förhållande med gifta män (som jag redan sett), njuter av efter frukost snusen och bara väntar att dagen ska ta fart.

Bara för att det inte går som planerat alltid så ska man inte hänga läpp, jag sparade ju dom pengarna iaf =) Haha Jag hör nog av mig lite senare också. Om de går som planerat :P
Snakkes, Hade!

De som hände igår...

De har satt sina spår. Haha Johanna man får inte skämta om så seriösa saker!

Jag var som sagt ledig gjorde mig lite ledig fin och drog ner på byn med Elin. VI skulle boka julbord på båten till söndag men släng dig i väggen! 20 är åldern som man ska ha för att få åka båt på kvällen, fan också! Så nu vill Lars laga gröt och dricka öl. Jag som inte ens gillar gröt, får väll då hålla mig till ölen. Haha

Sen kom Johanna från jobbet vid 4 och det var dags för mat.. Jag tog en öl och ett rött glas vin till min goda torsk. (Alltså ursäkta avbrottet men hör ni hur de låter? Jag äter torsk och dricker röd vin. Hur gammal är jag? Känner mig vuxen, usch. Men jag har ännu inte tagit tag i försäkringar så riktigt vuxen är jag inte än! )

För elin var det dags att jobba så Johanna och jag kollade in en klänning som jag är sugen på, kan inte bestämma mig får se hur det blir med den. Åt världens största choklad tårtbit. Vi orkade inte ens dela på den! Bilen körde oss hem coh de böev Bonde söker fru men nu vill jag bara nämna att det var här kvällen började! Jag ringde på en chansning till Barret och vem svarade om inte Carro själv =) Så himla skönt att höra din röst och ha vetandet att jag ser dig snart!
Under mitt samtal med Carro så smög hällde Johann aupp lite vin som stod och säntade efter samtalet. Att sitta i en obekväm soffa och dricka vin och äta choklad med Johanna kan vara riktigt kul ska jag säga er.

# träning på intagning av luft vid vindrickning
# ta kort på allt som ätes
# gråta en skvätt
# prata innan man tänker (johannas del av kvällen)
# GARVA!

Tack för att min dag som jag trodde skulle sluta som vanligt blev jävligt rolig. Tack Johanna, you rock! Haha =)
     

halv åtta hos mig.

Ja då är de ingen lyx mat utan här kör vi nudlar och knäckebröd. Haha lyxiga Norge 2008!!!!!!

YES ja gjorde de,jag solade idag efter jobbet, men det jobbiga var att jag var duktig nog att ta med mig sminkborttagning men då fanns de ju självklart inget vatten, så de blev sminkborttagning och handduk. Usch känns inte så givande solning men bättre tag imorron. För imorron är jag ledig =) och kan verkligen förbereda min solning. BRA SOFIA äntligen är vi igång med tanningen.

Idag så var Johanna min ängel. Jag köpte en kjol förra veckan, skit snygg och skiy dyr. Ja köpte nog kjolen lite på grund av att jag tyckte att de som jobbade där var så snälla och hjälpte mig så mycket. Men efter några dagar av tanke om hur dyr denna kjol var så bestämmde ja mig för att lämna tillbaka den. MEN jag vågade inte själv för att tjejerna i butiken kanske skulle känna igen mig och så där så Johanna tack för att du lämnade tillbaka min kjol! =)

Nu har jag 3 dagar på mig att göra klart filmen. Jag tror jag hinner! =) Träffade en kille i helgen som var filmklippare i Oslo och självklart började regissören Kakan prata om min underbara film. Han tyckte den lät bra, tror jag :P som ja kommer ihåg det i alla fall. Ska väll nämna att detta samtaket hölls på en efterfest ca 4 på natten efter några pils. Haha. 8 arbetsdagar kvar på Smak, fint som fan. =)

Kl 8 hos mig innehåller äntligen hemma och regi av film.
Snakkes, Hade!

Keep going!

Hallå där..
Måndag här i Norge, kanske den tråkigaste dagen på veckan förutom söndagar.
Fast gårdagen var mycket givelse rik =)
Gick upp vid halv 2 och drog ner på byn där det var julmarknad.
Elin skulle promt till bakgården där det skulle vara så mysigt.. Haha
litet var de iallafall. Vi fick oss en solo och lite värme vid brasan sen gick vi och käka på jordbär.
Lite shopping efter det och sen filmkväll i Maritas mysigt lägenhet =) Fick norsk soppa på småtimmarna.
Mycket god, precis i min smak.

Helgen har varit mest jobb men lite öl också.
Alltså ja blir ärligt talat full på 3 storstark, jag kan inte släppa det. Vart har ölhävarn tagit vägen?
Var på bra efterfest så vi gick och la oss vid 6 kanske haha, kämpigt.

Sen har jag dragit igång med solpratandet igen. Atta ja ska sola dag efter dag men det blir aldrig nått.
Idag var ursäkten att ja inte hade några mynt så duschade jag haha.
Men imorron efter jobbet då ska ja ta mig fan in i rören. Ett måste!
JOhanna och Linn kom hem för ett tag sen, skönt att vara alla samlade igen. Bara två veckor till nu.
Godheter väntar, på lördag är de första vakt najjan hela natten för party sen söndag blir det båttur. Äta och dricka hur mycket man vill =) Så veckan därpå är de packning som gäller. Sjukt!

We keep going.
Snakkes, Hade!

Stor ändring.

Ne dagen blev inte riktigt som ja tänkt mig. Skulle ha börjat jobba halv 9 idag iaf för det här blev världens skit dag. Jag gick ju upp vid 1 som sagt gjorde mig fin men där tog de stopp. Sen blev de SAC och lite mer av de och lite mer av de. Sitta i soffan fortfarande fin. Inga jul klappar och ingen lunch ne de blev nudlar.

Linn förlåt om jag var sur idag. Bara för ja hade en skit dag behöver de ju inte gå ut över dig! Förlåt och hoppas de gick bra att träna. Och hoppas du får as kul hemma. Jag kommer ha boring men vi hörs på din födelsedag =) 19 år fan snart är du lika gammal som mig.. Förlåt.

Besatt?

Hallå i rutan.
Nu är det onsdag här i Norge och 17 dagar kvar. Just veckorna går ganska långsamt just när de andra jobbar och jag typ sover. :P Fan va lat man är hela jävla tiden men inte när man ska sova, på kvällarna. Har jätte sömnproblem när jag väl ska somna då börjar man tänka på allt, Kläppen, julklappar, hemgång osv....

Onsdag iaf, dagen började med att jag gjorde nått dumt. Ni får förbli nyfikna. Gick upp vid 1 och gjorde mig i mitt tycke ganska snygg. Nu väntar jag på Linn och kollar SAC eller på norka: Sex og singelliv.
Dagen ska bjuda på shopping, julklappar sen lunch med hela brudgänget och sen jobba vid halv sex. Skulle blivit mer av det där jobbandet men som sagt jag är latast i detta hus iaf!

Jag tror att jag är lite av besatt med det här att bara vara. Jag älskar att göra mig fin, gå ner på byn, kolla lite handla lite och sen bara sitta på ett ställe och äta och dricka kaffe. allt blir mycket bättre med en öl eller nått =),
Kan man vara besatt av sånt. Tänk att leva som Carrie bara skriva och vara duktig sen vara med dom man älskar. Fan va härligt, vilket liv alltså.
Imorgon åker Linn och Johanna hem tråkigt men sant. Ska fira Linns födelsedag trevligt för dom mindre trevligt i Norge =) Men de är snart Söndag..

Nu kom Linn =)
Snakkes, Hade!

stjärna, snö och vin.

Tjillivippen..
Så blev jag liten. Ja om man tänker på hur många människor som finns på denna jord så blir man ganska liten. Ett faktum bara. Andra december även i Sandefjord och familjen har fått in julkänslan. Julstjärna i fönstret, adventsljustake av eggkartong och jag sitter nu efter jobbet och dricker ett glas vin. Mycket bättre kan de inte bli. IMorgon ska jag julhandla lite också. =)

Vet ni vad vitlöksdressingen sa när vi öppnade kylskåpet idag? Shut the door, i´m dressing =)
(Dassboken rockar fett) Visste ni till exempel att drottningen Elisabeth utbildade sig till bilmekaniker under andra världskriget.. eller första kommer inte riktigt ihåg.

Kom på att jag lärt mig äta tonfisk också, en på jobbet trodde jag var 25 för jag är så vuxen av mig. "de är ju de jag säger" hehe. 18 dagar kvar inte mycket alltså. På tosdag om en vecka reser jag till Oslo och hälsar på systrarna Thörner. Ska bli mycket trevligt..

Snackes, Hade

    


Smak av jul..

Hallå alla nissar..
Idag har man verkligen fått en smak av julen. För de första så heter tomten nisse här i Norge
så nu har dom nisse melk istället för tomte mjölk, alltså ja säger de normän är lite galna.

Vi gjorde oss i ordning för att åka på svenkt julbord knytkalas. Underbart säger ja bara.
Fick till och med kladdkaka och glögg till efterrätt.
Jag har hittills sen förra året tror jag lärt mig äta sill, rå fisk och dricka glögg. Jag är verkligen
på väg att bli vuxen =)
Nu har man verkligen fått smak av julen. Mmm

Outfiten är färdig om ja inte sa de, hittade en jacka i lördags som ja skulle betala utan plånbok.
Tur att Linn fanns till hands. Sen har jag insett att jag tål inte att dricka nått längre. I lördags tror ja jag blev full
på två stor stark och en carlsberg. Helt sjukt vart tog ölhävarn vägen. ?
Här i Källaren har de börjat dra ihops sig. Inte många dagar kvar nu, har till och med schema tills vi åker hem.
Alla helger uppbokade och jag arbetar ivrigt med min film. Snart premier.

Snackes Hade!



Gästbloggning av Linn
Vi snackar om vem som ska väcka vem så att vi kommer upp och kan se julkalenderns premiär.

Johanna till Elin - men väck du mig så att vi kommer upp.
Sofia säger - Är det inte bättre om jag väcker alla? Jag är ju den som kommer upp bäst på morgonen.
 ( Sofia steg upp halv3 idag )

RSS 2.0